Balatoni Bringakörút

kikapcs-tura-biciklivel-a-keszthelyi-hegysegbenA Balatoni Bringakörút kicsiknek és nagyoknak biztonságos, és nagyon kellemes útvonalat kínál, melyet mind többen fedeznek fel.

Túrák a Balatoni Bringakörúton

1-es számú útvonal (Bringatanya, Vonyarcvashegy, Balatongyörök, Balatonmária, Fenékpusztán, Keszthelyen, Gyenesdiás)

Kiindulópontunk a Bringatanya, ahol akár – nehogy energiahiányban szenvedjünk – ehetünk egy fagyit. Vonyarcvashegy irányába indulunk, ahol különleges élményt kínál a Szent Mihály-domb, ahová a kápolnán kívül a csodálatos kilátás miatt is érdemes felkapaszkodni. Balatongyörök kedves strandja melletti mólóról a kezdő túrázók már áthajózhatnak Balatonmáriára.kikapcs-tura-kerekparral-kozosegben
Fenékpusztán a 400 éves Berki Betérő, a római kori romok (Valcum), és a madárgyűrűző mindenképp megér egy megállót. Utunk haza Keszthelyen át vezet vissza Gyenesdiásra.

2-es számú útvonal (Balatongyörök, Balatonederics, Szigliget, Balatonmária)

Balatongyörökről továbbhaladva megpihenhetünk a Szépkilátónál, itt szintén kapaszkodni kell. Balatonedericsen útba esik az
Afrika Múzem, Dr. Nagy Endre vadász hagyatéka. Szigliget nevezetessége a Várhegy a rajta levő várrommal, ahonnan az egyik legszebb magyar vidék képe tárul elénk. Főszezonban kikapcs-kerekpar-utazasSzigligetről is áthajózhatunk Balatonmáriára.
A déli parton vezető út kellemes árnyas fák között vezet.

3-as számú útvonal ( Balatonszentgyörgy, Vörs, Kis-Balaton)

Érdemes kitérőt tennünk a biztonságos mellékutakon Balatonszentgyörgy felé, ahol több tájház és a Csillagvár kirándulóközpont nyújt érdekes látnivalókat (panoptikum, állatsimogató, csárda), de Vörs felé érinthetjük a Kis-Balatont is.

4-es számú útvonal ( Badacsony, Fonyód, Balaton déli partja)

kikapcs-tura-kerekparral-pihenoHa továbbmegyünk Badacsonyba, feltétlenül kóstoljunk meg egy pohár híres Kéknyelűt, aztán hajóval folytathatjuk utunkat Fonyódra. A Balaton déli partján vezető bringaútat vidám strandok törik meg, illetve szép időben gyönyörű látványt nyújtanak az északi part hegyei.