Kirándulás

Lankás domboldalak, zamatos borok, csónakkal bejárható földalatti járatok, selymes vizű strandok, rég kihűlt vulkánok melegét őrző gyógyvízek várják a vendégeket a Nyugat-Balaton régióban.

Nyugat-Balaton régió

kirandulas-badacsonyLankás domboldalak, büszke dolomitszirtek, zamatos borok, selymes vizű strandok, vulkánok melegét őrző gyógyvizek, csónakkal bejárható földalatti járatok, növény és állatvilágban gazdag mocsárvilág. Ennek a változatos kincsnek birtokosa a régió.
Nyugat-Balaton régió>>

Vonyarcvashegy, Balatongyörök

kirandulas-balatongyoroki-szepkilatoA balatonparti szomszédos települések, Vonyarcvashegy és Balatongyörök kellemes úticélok akár kerékpárral a Balatoni Bringakörúton, vagy egy gyalogtúra keretében a Keszthelyi-hegységben.
Vonyarcvashegy, Balatongyörök>>

Keszthely

kirandulas-keszthelyi-festetics-kastelyKeszthely, a Balaton fővárosa csupán néhány kilóméterre található Gyenesdiástól.A 25.000 lakosú város kulturális rangját leghíresebb birtokosai, a Festeticsek teremtették meg.
Keszthely>>

Hévíz és más fürdők

kirandulas-hevizi-to-legiHévízen található Európa legnagyobb természetes termáltava. Világhírnevét a különböző mozgásszervi megbetegedéseket gyógyító termálvizének köszönheti.
Hévíz és más fürdők>>

Kis-Balaton, Csillagvár

A Kányavári-sziget a Kis-Balaton szabadon látogatható vizes élőhelye, ahol kilátókból figyelhető meg a páratlan madárvilág. Zalakaros irányában továbbhaladva balra kell lekanyarodni a bivalyrezervátumba, mely egész éven át látogatható.
Kis-Balaton, Csillagvár>>

Tátika-Rezi régió

kirandulas-tatika-varCserszegtomajon található 32 m magas Margit-kilátó. A Balaton-felvidéki végvárak sorába tartozott a XIV. században épült Rezi vára. Zalaszántón található Európa legnagyobb buddhista szentélye, a sztupa.
Tátika-Rezi régió>>

Szigliget, Tapolca

kirandulas-tapolcai-malom-to-halakkalA Szent György-hegyen a legforgalmasabb, természeti értékekben legbővelkedőbb turistautakra illeszkedik a tanösvény. Tapolca természeti ritkasága a Tavasbarlang.
Szigliget, Tapolca>>

Badacsony

kirandulas-badacsonyihegyA Badacsony talaját a vulkáni működés nyomán kialakuló bazaltos láva-, valamint tufakőzetek határozzák meg.
Badacsony>>

Balaton felvidék

Elhelyezkedése optimális a Káli-medence és a Badacsony térség határában található, a népi építészeti hagyományokat elevenen őrző kis faluban.kirandulas-balatoni-felvidek
Balaton felvidék>>