Balaton felvidék

OLYMPUS DIGITAL CAMERAElhelyezkedése optimális a Káli-medence és a Badacsony térség határában található, a népi építészeti hagyományokat elevenen őrző kis faluban.

Salföld a Káli-medence Balaton felől nyíló kapujában helyezkedik el. A Nemzeti Park a falu határában alakította ki a Természetvédelmi majort, ahol őshonos magyar háziállatfajták, rackajuhok, bivalyok, szürkemarhák és lovak kerülnek bemutatásra. Ezen kívül lehetőség nyílik lovasbemutató megtekintésére, pónilovaglásra, tereplovaglásra és lovaskocsitúrára. Elhelyezkedése optimális a Káli-medence és a Badacsony térség határában kirandulas-balatoni-felvidektalálható, a népi építészeti hagyományokat elevenen őrző kis faluban.

A major a Balaton-felvidék információs és idegenforgalmi központja. Innen nyílik lehetőség gyalogosan, kerékpárral, lóháton esetleg lovas kocsival bejárni a Káli-medence természeti értékeit, különös tekintettel a Hegyestű geológiai bemutatóhelyre, kőtengerekre, Salföld községtől délre fekvő, az erdőben megbúvó pálos kolostorromra.