Nyugat-Balaton régió

Nyugat-Balaton régió

kirandulas-nyugat-balatoni-regioLankás domboldalak, büszke dolomitszirtek, zamatos borok, selymes vizű strandok, vulkánok melegét őrző gyógyvizek, csónakkal bejárható földalatti járatok, növény és állatvilágban gazdag mocsárvilág. Ennek a változatos kincsnek birtokosa a Nyugat-Balaton régió.

Nyugat Balaton … szelíd szépségek hazája

kirandulas-hevizi-gyogyfurdoA főúri fényűzés emlékei, a balatoni és gyógytavi fürdőkultúra, páratlan természeti látnivalók. Magyarország ezen mediterrán szegletében a nap és a víz szerelmesei minden kedvükre valót megtalálnak. Bármelyik nyugat-balatoni település ideális hely családi vakáció eltöltésére. A gyerekeknek a bársonyos víz, a homokozók, gyermekmedencék, játszóterek és az animációs programok kínálnak önfeledt időtöltést. kirandulas-sult-keszegEbédre jólesik a strandok régóta kedvelt sajtos-tejfölös lángosa vagy a paprikás lisztben sütött keszeg, desszertnek pedig fagylalt. A büfékben sört és Balaton-felvidéki borokat is mérnek. Az ízek, a parti füzek ágain átszűrődő napfény, a víznek, szélnek, nyárnak illata körülvesz, s az egész napi fürdőzés után, még tagjainkban érezve a víz hullámzó lüktetését, térünk nyugovóra.

kirandulas-szoloA turistákat nemcsak a tó bársonyos vize, „andalító estéi és arany reggelei”, a végtelennek tűnő nyár vonzza ide, hanem a sokszínű programok, kulturális rendezvények is kimozdulásra csábítanak.

Ha nyaralását aktívan szeretné tölteni, számtalan izgalmas sportolási lehetőség között szemezgethet: a vízi sportok mellett kirándulások várják Önöket gyalog vagy lóháton a környék erdeiben, vadrezervátumaiban. A folyamatosan bővülő kerékpárutak is kiváló lehetőségeket nyújtanak akár a Balaton körül, a Keszthelyi-hegységben, a Kis-Balatonnal, vagy a Zala-folyó mentén. kirandulas-tapolcai-tavasbarlangA merészebbeknek barlangtúrát, vagy hőlégballonozást ajánlanánk, illetve kipróbálhatják a sárkányrepülést is. Vagy mit szólnának egy borkóstolóhoz a környező szőlőhegyekbe, ahol már a régi rómaiak is bortermeléssel foglalkoztak? Igényes programokat keresőknek ajánljuk az éjszakai kastélylátogatást, múzeumokat, komolyzenei koncerteket, fesztiválokat.

kirandulas-szigligeti-varFiataloknak átdiszkózott, felejthetetlen forró éjszakákat, a találkozások, és a kalandok világát jelenti a Nyugat-Balaton.

Aki azonban nem járt még itt, az könyvből vagy mások elmondásából semmiképp sem alkothat magának fogalmat a Balaton legnyugatibb csücskéről.