Tátika-Rezi régió

Cserszegtomajon található 32 m magas Margit-kilátó. A Balaton-felvidéki végvárak sorába tartozott a XIV. században épült Rezi vára. Zalaszántón található Európa legnagyobb buddhista szentélye, a sztupa.

Cserszegtomaj

kirandulas-cserszegtomaji-varszinhazA településen található 32 m magas Margit-kilátóból megcsodálható a lankás Pannon táj. A kilátó megépítésével a 88 éves kertész, Horváth Jenő gyerekkori álma vált valóra. A Várszínház programjai kellemes estéket ígérnek.

Rezi

kirandulas-rezi-varA Balaton-felvidéki végvárak sorába tartozott a XIV. században épült.
A Keszthelyi hegység nyugati részén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park határán, Keszthely, Hévíz, Zalaszántó körzetében fekszik. Mára a lakótorony fala és a várfal helyreállított maradványai láthatók. A vonzó kultúrával rendelkező térség, az eredeti táj, az érintetlen természet sok élménnyel várja a pihenni vágyókat.

Tátika

kirandulas-tatika-varEgy 412 méter magas vulkáni kúpon állnak Tátika várának romjai. A belsőtornyos, szabálytalan alaprajzú vár a XVIII. században rommá lett, de az elmúlt évek rekonstrukciója nyomán egyre több látszik a falakból. Zalaszántó a Keszthelyi-hegység közepén, a Keszthely–Sümeg út mellett fekszik. A településről további utak futnak Rezi, Várvölgy és Vindornyalakon át Vindornyaszőlős felé. A község Keszthelyről és Sümegről kiválóan megközelíthető autóbusszal, de Sopronnal, Győrrel, Kaposvárral és Péccsel is közvetlen összeköttetésben áll.kirandulas-zalaszanto-sztupa

Zalaszántó

Itt található Európa legnagyobb buddhista szentélye, a sztupa. A Kovács-hegyi bazaltfolyosó természetvédelmi oltalom alatt áll. A község határában a Tátika-hegy csúcsán van Tátika várának romja.

Sümeg

kirandulas-sumegi-varDunántúl egyik legjelentősebb vára. Mai formáját a XVI. században nyerte. Jelenleg múzeumként működik, illetve várjátékok helyszíne.