Kultúra

Az amatőr művészeti és öntevékeny alkotó csoportok színes palettáját vonultatja fel Gyenesdiás.

Gyenes Néptánc Együttes

kultura-gyenes-neptanc-egyuttes-logoA 90’-es évek elején a település klubkönyvtárában kezdődött a néptánc tanítás. Tanfolyam formájában indult a szülők kérésére a gyerekek számára. Nem sokkal később a Gyenesdiási Általános Iskola alsó tagozatában már órarendszerű néptánc oktatás folyt.
Gyenes Néptánc Együttes>>

Gyenesdiási Népdalkör

A népdalkör 1991-ben alakult. A 28 fős csoport a Balaton-felvidék és Zala megye népdalkincsét gyűjti és adja elő.A megalakulás óta számos versenyen, bemutatón és találkozón vett részt. Emlékezetes ezek közül.
Gyenesdiási Népdalkör>>

Községi Kórus

kultura-kozsegi-korus24 tagú, helyi felnőtt hölgyekből áll, főleg községi megemlékezéseken lépnek fel. Az együtteshez a 2007-es évtől csatlakozott 4 férfi, a csoport karakterét megváltoztatva, sokoldalúbbá téve.
Községi Kórus>>

Gyenesdiási Ifjú Citerások

kultura-gyenesdiasi-ifju-citerasok2011-ben alakultak. A csoport tagjai nyolc éves koruktól játszanak a Gyenesdiási Citerások csoportjában a Pék családdal. kezdetben a kiskunfélegyházi Kuruc-féle, majd Gáts Tibor által készített citerákon. A Keszthely-vidéki Citerás Betlehemezéssel járták a környéket, melyet a Nagykapornaki Hagyományőrző Versenyen különdíjjal jutalmaztak.
Gyenesdiási Ifjú Citerások>>

Gyenesdiási Négyes

A csoport 2011-ben alakult. A Gyenesdiási Dalárda és Citerások csoportjában, a Gyenesdiási Népdalkörben, illetve a Községi Kórusban is éneklő tagoknak a megalakuláskor az volt a célja, hogy a zalai népdalkincs mellett, a különböző tájegységek népzenei anyagából adjon bemutatót citera, tárogató, klarinét és tekerő kísérettel.
Gyenesdiási Négyes>>

Színjátszó kör

kultura-szinjatszokA színjátszó kör községünk felnőtt csoportja, melynek tagjai a falu különféle foglalkozású lakosaiból áll. Csoportunk négy éve alakult. Azóta több emlékezetes szereplésünk volt itthon, és a környező településeken.
Színjátszó kör>>