Darnay Bormúzeum és Szőlészeti Bemutatóudvar

latnivalok-darnay-bormuzeum-pultTelepülésünk legújabb látnivalója a Darnay Bormúzeum és Szőlészeti Bemutatóudvar, mely 2012. november 16-án nyitotta meg kapuit.
A török kori boronapince mestergerendáján olvasható évszám tanúsága szerint a kis diási pince 1644-ben épült, majd ehhez építettek a 19. sz. közepe táján egy présházat. Az épületet az 1. világháború utáni években a neves tudós kutató és polihisztor Dr. Darnay (Dornyay) Béla fedezte fel és mentette meg az enyészettől. A 2012-ben felújított pinceépületben, illetve a keszthelyi Georgikon  Majormúzeum kihelyezett kiállításán a latnivalok-darnay-bormuzem-egy-kis-tortenelemlátogatók megismerkedhetnek a település és a Balaton-felvidék szőlészeti és borászati múltjával.  A múzeumlátogatás mellett borkóstolóra is lesz lehetőség előzetes bejelentkezés alapján.

A Darnai utcában található Bormúzeum  a 71-es főútról könnyen megközelíthető. A múzeum nyitva tartásával és csoportos látogatásokkal/borkóstolókkal kapcsolatban kérjük, érdeklődjön a Tourinform irodában!

Elérhetőség

Tel.: +36 83/ 511-790